Expeditie & safari

Expeditie & safari

Making desks 2Dag indeling

Dag 1 (Nairobi – Amboseli)
Nadat u kennis hebt gemaakt met uw gids begint de reis te beginnen Amboseli National Park. Amboseli National park is qua oppervlakte vele malen kleiner van de Tsavo’s maar het aan wild geen gebrek. Het landschap is vlak met weinig begroeiing en op sommige plekken vind moerassen. Het park staat voornamelijk bekend om het prachtige uitzicht op mt. Kilimanjaro. Houdt uw camera bij de hand want wellicht laat mt. Kilimanjaro onderweg wel even haar gezicht zien. Rond het middaguur komt u aan bij de lodge waar u incheckt en gelijk kan aanschuiven voor de lunch.
Na de lunch is er de mogelijkheid om even te rusten en gebruik te maken van de hotelfaciliteiten. Rond 16:00 gaat u het park in voor uw avond game drive. Wanneer de zon onder begint te gaan is het tijd om terug te keren naar de lodge.

Dag 2 (Amboseli – Tsavo West)
Na het ontbijt checkt u uit en gaat u het park in voor een ochtend game drive. Na ongeveer anderhalf uur rijdt u naar de uitgang van het park en begint u reis naar Tsavo West National Park. Tsavo National park was vroeger 1 groot park maar is door het ontstaan van de Mombasa – Nairobi snelweg gesplitst in een oostelijk en westelijk deel. Vandaag bezoekt u het westelijk deel, wat bekend staat als de woonplaats van luipaarden. Het landschap is dichtbegroeid en heuvelachtige waardoor het wat lastiger is om de dieren te spotten. Echter de natuur is hier adembenemend mooi. Na binnenkomst van het park heeft u een enroute game drive naar de lodge.
Tegen lunchtijd komt u bij de lodge aan. U checkt in en kunt gelijk aanschuiven voor de lunch. Na de lunch is er de gelegenheid om bij te komen van de reis.
Rond een 16:00 staat de gids klaar voor uw avond game drive. Probeer zo veel mogelijk wild te spotten in deze 2 uur! Wanneer de zon begint onder te gaan is het tijd om terug te keren naar de lodge.

Digging the foundationDag 3 (Tsavo West – Tsavo East)
Vandaag staat weer een vroeg ontbijt op de planning. Na het ontbijt checkt u uit en gaat u het park in voor uw ochtend game drive. Na een aantal uur verlaat u het park en begint de reis naar Tsavo East National Park. Dit is oostelijke gedeelte van Tsavo, wat voornamelijk bekend staat als het theater van het wild. Het landschap in het park bestaat voornamelijk uit grassavanne, waardoor het wild makkelijker te spotten is. In dit park heeft u, met veel geluk, de mogelijkheid om de gehele big five te spotten.
Na het binnen gaan van het park zult u gelijk een enroute game drive hebben richting uw lodge. Eenmaal aangekomen bij de lodge checkt uw in en kunt u aanschuiven voor een heerlijke lunch. Na de lunch is er de gelegenheid om te relaxen en gebruik te maken van de hotelfaciliteiten.
Later in de middag gaat u het park in voor uw avond game drive. Beproef nogmaals u geluk en probeer de volledige Big five te spotten. Na ongeveer 2 uur keert u weer terug naar de lodge waar u zich klaar kan maken voor het diner.


Dag 4 (Tsavo East – Dorp)
Na het ontbijt check jij uit het gaat het park in voor je ochtend game drive. Na ongeveer 2 uur rijd jij langzaam naar de uitgang van het park. Eenmaal het park verlaten zal je reis naar het dorp beginnen. In het dorp zal jij een aantal dagen humanitair werk gaan doen samen met de mensen van Choice Humanitarian. 


Dag 5 – 8 (Dorp)baby elephant
Breng een aantal dagen door in het dorp waarbij jij samen met de gemeenschap schoolbankjes bouwt, fundering graaft of iets anders doet waarbij jij de gemeenschap helpt. 

Dag 8 -10 (Village – Mombasa)
Vroeg in de ochtend word jij opgehaald in het dorp en word jij naar Voyager Beach resort gebracht waar jij nog een aantal dagen kun relaxen en kunt genieten van de Keniaanse kust. Tijdens deze dagen in Mombasa is het mogelijk om een city tour toe te voegen aan jouw reis. Jij zal dan door een gids worden meegenomen Mombasa in en hij zal jou de volgende attracties laten zien:
– Akamba Carvings- Een Hindoe tempel
– De attractie van Mombasa ‘De slagtanden’
– De Likoni veerboot
– Het historische monument ‘Fort Jesus’

Dag 11 (Mombasa – Amsterdam)
Afhankelijk van hoe laat jouw vlucht vertrekt word jij opgehaald bij het hotel en word jij naar het vliegveld gebracht. Bon Voyage!

 

 

Prijsindicatie
Prijs per persoon gebaseerd op een groep van 12 -18 pax
Vanaf $1870

Prijzen voor kinderen onder the 12 jaar kunnen op aanvraag worden verstrekt en zijn afhankelijk van de samenstelling van de groep.

Inbegrepen:

Expeditie
* Alle nachten verblijf in klaslokaal of tent
* Alle maaltijden tijdens de expeditie
* Hotel overnachting in Mombasa op basis van AI
* Vervoer van en naar het dorp
* Vervoer van en naar het vliegveld
* Assistentie van de medewerkers van Choice Humanitarian
* Chefs
* Vers, gezond en voedzaam eten
* Schoon en gezuiverd drinkwater
* City tour van Mombasa
* Materiaal voor de activiteiten

Safari
* Vervoer in een safari busje met pop-up dak
* Hotel (volpension)
* Park fees
* Ervaren Engels sprekende safari gids
* Je wordt opgehaald en afgezet bij je verblijfplaats
* Flesjes drinkwater zijn aanwezig in het busje

Niet inbegrepen:
* Visum voor Kenia
* Vliegticket
* Uitgave van een persoonlijk aard
* Tips en fooien (advies voor gids: $5 pppd)
* Frisdrank of andere dranken

Geïnteresseerd in deze reis? Neem dan contact met ons op!

* Nakupenda Kenya Safari’s & Tours Services is niet aansprakelijk voor eventuele fouten of weglatingen. Alle prijzen zijn indicatief
en onderworpen aan wijzigingen in wisselkoersen en andere tarieven bijv. park fees, hoteltarieven, benzine etc.

Terug