Mombasa

Bezienswaardigheden in en om Mombasa
Mombasa is een mooie kustplaats waar je als toerist genoeg kan doen en zien. De stad heeft veel historische bezienswaardigheden, restaurantjes, lokale markten en winkels om te bezoeken.
Het is een stad waar veel culturen bij elkaar komen, zo kun je invloeden vanuit de Indiase, Arabische, Britse en Afrikaanse cultuur terugvinden. Het is dan ook zeker aan de raden om een aantal bezienswaardigheden te bezoeken om zo een goede indruk te krijgen van Mombasa.

Een paar suggesties zijn:

Animals at Haller parkHaller Park
Haller Park is een mooi en klein natuurpark waar je makkelijk een middag kunt rondlopen. Het park is een onderdeel van de daarnaast gelegen cementfabriek, ‘Bamburi Cement factory’. Het gebied veranderde in de jaren 50 in een dorre woestenij nadat de productie van cement drastisch toenam. Het bedrijf besloot om de steengroeven te transformeren naar een ecologisch paradijs. Na een lang proces mag het resultaat er wezen. Naast de prachtige natuur die er is ontstaan, is er ook nog een grote variatie aan dieren te vinden in dit stadspark. Zo vind je er onder andere apen, oude schildpadden, krokodillen, nijlpaarden en giraffen.
Mocht je later op de middag het park bezoeken dan kun je de giraffen zelf voeren en op sommige dagen kun je zien hoe de krokodillen worden gevoerd.


Nguuni Nature Sanctuary

Het Nguuni Nature Santuary ligt ongeveer 4 km van de cementfabriek, niet ver van Haller Park. Het is een park waar je heerlijk kunt relaxen en van dieren kunt genieten. Je hebt de mogelijkheid om met de auto een kleine safari te maken door het park of om een wandelsafari te maken waarbij je op zoek gaat naar vogels. Het park beschikt over een aantal picknickplaatsen en is er een mogelijkheid om bij zonsondergang te barbecuen.

Fort JesusFort Jesus
Fort Jesus is een fort gebouwd in 1593 door de Portugezen. Het fort werd al snel een waardevol bezit. Wie namelijk de controle had over het fort had, als gevolg daarvan, controle over Mombasa en daaromheen liggende handelsgebieden. Tegenwoordig is het fort omgebouwd tot museum en kun je veel van de authentieke onderdelen van het fort bewonderen. Het bezoeken van het museum duurt ongeveer 2 uur. Het is wel aan te raden om er gelijk een toer door ‘Old town’ aan vast te knopen, dan ben je ongeveer een dagdeel kwijt.

Old Town
Old town is, zoals de naam het al aangeeft, het oude gedeelte van Mombasa. In dit gedeelte van de stad zijn mooie koloniale gebouwen te vinden. Je kunt er de oude haven bezoeken, een hindoetempel bezichtigen en leuke winkeltjes vinden. Uiteindelijk kom je dan uit bij de lokale markt waar groente, fruit, kruiden en specerijen zou kunnen kopen. Wanneer je met een gids door old town wandelt krijg je veel te horen over de rijke geschiedenis van Mombasa, zeker de moeite waard.

Bombolulu Workshops
Bombolulu Workshops is een project van de ‘Association for Physically Disabled in Kenya (APDK). Bij Bombolulu Workshops kun je de traditionele huizen van 8 Keniaanse stammen bewonderen en worden er meerderen malen per dag traditionele dansen uitgevoerd in het restaurant. Daarnaast zijn er verschillende werkplaatsen te vinden waar voornamelijk lichamelijke gehandicapte mensen sieraden, kleding en houtsnijwerk maken. De producten worden verkocht in de showroom en geĆ«xporteerd naar het buitenland.

Mombasa tusksMombasa tusks
De Mombasa tusks is ook een must wanneer je een bezoek brengt aan Mombasa. De slagtanden symboliseren de entree naar het hart van de stad. Ze zijn in 1952 gebouwd als herdenking aan het bezoek van Koningin Elizabeth aan Mombasa.

Akamba carvings
Akamba carvings staat voornamelijk bekend om de mooie souvenirs die je daar kan kopen. Het is een grote werkplaats waar heel veel mensen deze prachtige kunstwerken met de hand maken. Je kunt, voordat je de souvenirwinkel ingaat, eerst een kijkje nemen in de enorme werkplaats. Je kunt dan met eigen ogen bewonderen hoe deze fantastische kunstwerken worden gemaakt. Maak een praatje met een van de werknemers en vraag of je foto’s hun werken mag maken,  de belangstelling vinden ze altijd leuk.

IMG_2783babycrocMamba Village
Mamba Village is een krokodillenboerderij waar je honderden krokodillen in verschillende leeftijdsgroepen kunt bewonderen. Je kunt een toer maken door de boerderij, waarbij je uitleg krijgt over het park van een gids. Tijdens je toer kan je ook nog paardrijden en even wat eten en drinken in het restaurant. Op verschillende dagen in de week kun je in de namiddag genieten van een bloeddorstige spektakel waarbij de krokodillen worden gevoederd.

Mombasa Go-Kart
Bij Mombasa Go-Kart kun je even losgaan op de kartbaan. Voor zowel jong als oud is er genoeg kartplezier te beleven. Naast karten kun je er ook bowlen, tafeltennissen en trampoline springen. Echt een aanrader!

Uitstapje regelen?
Neem contact op via het contactformulier, mail naar info@nakupendakenya.com of bel naar +254 719 284 603.

Terug