Nairobi

Mombasa - Nairobi trainBezienswaardigheden in en om Nairobi
Tijdens een bezoek aan Kenia mag een trip naar de hoofdstad eigenlijk niet missen. Nairobi is een veelzijdige stadwaar je makkelijk een aantal dagen kan doorbrengen. Voor zowel de avontuurlijke als de culturele toerist is er genoeg te doen. Wil je niet met het vliegtuig naar Nairobi, dan zijn er natuurlijk andere manieren om er te komen. Een bijzondere manier is dan toch wel om met de nachttrein te reizen. In de ochtend rijd je zo het ‘Nairobi National Park’ binnen en heb je grote kans om wat wild
te zien.

Eenmaal aangekomen in Nairobi mag je de volgende attracties niet overslaan:

Elephant orphanageDavid Sheldrick Wildlife Trust
Een van de plekken die je moet zien in Nairobi is het ‘David Sheldrick Wildlife Trust’. Deze stichting staat voornamelijk bekend voor het opvangen en verzorgen van olifantenweesjes. Zij verzorgen de olifantjes totdat ze sterk genoeg zijn om weer terug te keren in de natuur. Het is een zeer bijzondere ervaring om die “kleintjes” van zo dichtbij te zien.

Karen Blixen Museum
“Ik had een plantage in Afrika, aan de voet van het Ngong gebergteā€¦” Iedereen die het boek of de film ‘Out of Africa’ kent weet dat zo het verhaal van Karen Blixen begint. Om nog meer het gevoel te krijgen alsof je zelf een onderdeel uitmaakt van het verhaal kun je een bezoek brengen aan het ‘Karen Blixen Museum’. Je waant je dan heel even in het oude Afrika.

Nairobi Giraffe Centre
Altijd al een giraf van dichtbij willen zien of zelfs willen zoenen? Dan mag een bezoek aan het ‘Giraffe Centre’ niet missen. Hier heb je de mogelijkheid om de giraffen te voeren. Met een beetje geluk krijg je zelfs een zoen! Met het geld wat binnenkomt aan donaties en entree kan de stichting hun werk voortzetten met het beschermen van de Rothschild giraf.

View from Jamia mosqueJamia Mosque
De belangrijkste moskee  van Kenia is te vinden in het zakelijke centrum Nairobi. De Jamia Mosque is een prachtig historisch gebouw wat te vinden is in het midden van het drukke Nairobi. Op vrijdagen en tijdens de Ramadan is het zo druk dat zelfs de straat wordt afgezet zodat mensen bij de moskee kunnen bidden. Vanuit de minaretten van de moskee kun je ver over de stad heen kijken. Ben je een beetje cultureel ingesteld dan is het zeker een aanrader om deze moskee te bezoeken.

Nairobi National Museum
Wil je wat meer weten over de rijke geschiedenis van Kenia, dan zal een bezoek aan het ‘Nairobi National Museum’ hoog op je lijstje staan. Het museum is gebouwd in 1929 en beschikt over veel historische voorwerpen uit de Keniaanse geschiedenis die door het gehele museum worden tentoongesteld. Op het terrein van het museum bevindt zich ook het ‘Nairobi Snake Park’ waar je wat meer kunt leren over de reptielen van Kenia.

Uhuru Gardens Memorial Park
Tijdens een bezoek aan Nairobi mag een bezoek aan de geboorteplaats van de Keniaanse Republiek niet missen. In 1963 werd, in het Uhuru Gardens Memorial Park,  de eerste Keniaanse vlag gehesen. In 1966 werd dit park officieel een nationaal monument. Een plek om heel even tot rust te komen in de drukte van de grote stad.

Karura Forest Reserve
Heb je heel even genoeg van het drukke Nairobi en wil je de natuur in, dan is dat mogelijk! Het ‘Karura Forest Reserve’ is een bebost gebied net buiten het centrum van Nairobi. Je bent even helemaal weg van de bewoonde wereld en je kan er  een mooie wandeling of fietstocht maken door de natuur. Het park heeft een aantal grotten, een waterval en een prachtig meer.

CarnivoreCarnivore
Wanneer je in Nairobi en je wilt je trip op een leuke manier afsluiten dan is het een goed idee om een bezoek te brengen aan de ‘Carnivore’. Hier kunnen de vleesliefhebbers hun hart op. In het midden van de restaurant staat een gigantische barbecue waar het vlees aan zwaarden of spiesen heerlijk word bereid. De obers komen met allerlei soorten vlees aan je tafel en je kunt zelf kiezen wat je wilt proeven. Veel wild wordt er niet meer geserveerd, maar de sfeer is nog altijd fantastisch.

Uitstapje regelen?
Neem contact op via het contactformulier, mail naar info@nakupendakenya.com
of bel met +254 719 284 603.

Terug