15-daagse luxe Keniaanse safari

15-daagse luxe Keniaanse safari

Dag indeling

Dag 1 (Nairobi – Tsavo West)

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald door uw gids bij het hotel. Hij zal u een korte briefing geven over de safari. Na de briefing begint uw reis via de Mombasa – Nairobi highway naar de ingang van Tsavo West National Park. Tsavo National park was vroeger 1 groot park maar is door het ontstaan van de Mombasa – Nairobi snelweg gesplitst in een oostelijk en westelijk deel. Vandaag bezoekt u het westelijk deel, wat bekend staat als de woonplaats van luipaarden. Het landschap is dichtbegroeid en heuvelachtige waardoor het wat lastiger is om de dieren te spotten. Echter de natuur is hier adembenemend mooi. Na binnenkomst van het park heeft u een enroute game drive naar de lodge. Tegen lunchtijd komt u bij de lodge aan. U checkt in en kunt gelijk aanschuiven voor de lunch. Na de lunch is er de gelegenheid om bij te komen van de reis.
Rond een 16:00u staat de gids klaar voor uw avond game drive. Probeer zo veel mogelijk wild te spotten in deze 2 uur! Wanneer de zon begint onder te gaan is het tijd om terug te keren naar de lodge.

 

Dag 2 (Tsavo West)

Na het ontbijt gaat u het u het park in voor uw ochtend game drive. Tijdens deze game drive zult u ook een bezoek brengen aan ‘Mzima Springs’. Daar gaat u een wandeling maken van1 km vergezeld met een ranger die u over de attractie zal informeren. Miljoenen liters water spruit uit rots vormende bronnen en vormen grote waterpoelen, waar nijlpaarden en krokodillen hun “thuis” vinden. Na Mzima Springs zult u uw game drive voortzetten richting de lodge. Bij de lodge aangekomen kunt even relaxen en gebruik maken van de hotel faciliteiten.
Later in de middag gaat u het park weer in voor een avond game drive. Wanneer de zon begint onder te gaan is het tijd om terug te keren naar uw lodge.

 

Dag 3 (Tsavo West – Amboseli)

Na een vroeg ontbijt checkt u uit en begint u reis naar Amboseli National Park. Amboseli National Park, vroeger Maasai Amboseli Game Reserve, is gelegen in Kajiado County. Het park heeft weinig vegetatie door de lange droge maanden, het heeft een aantal moerassen en een gedroogde Pleistocene-meer. Het park is bekend om zijn grote groepen olifanten die van heel dichtbij te bewonderen zijn en natuurlijk voor het spectaculaire uitzicht op Mount Kilimanjaro, de hoogste vrijstaande berg in de wereld. Amboseli is de thuisbasis van veel dieren, waaronder olifanten, buffels, leeuwen, jachtluipaarden, impala’s, hyena’s, zebra’s, wildebeesten en giraffen.
Rond de lunch komt u bij uw lodge, waar u incheckt en gelijk kan aanschuiven voor een heerlijke lunch. Na de lunch kunt u een beetje relaxen en genieten van het uitzicht.
Om 16:00u staat de gids klaar voor uw avond game drive. Probeer zo veel mogelijk wild te spotten in deze 2 uur! Wanneer de zon begint onder te gaan is het tijd om terug te keren naar de lodge.

 

Dag 4 (Amboseli)

Vandaag wordt het vroeg opstaan want er staat een vroege ochtend game drive op de planning. Om 06:00u gaat u het park in en begint u zoektocht naar het wild. In de vroege ochtend zijn de dieren actiever dan overdag dus u kans om ze te spotten is grote. Houdt u camera bij de hand want u weet nooit wat voor verrassing dit park u heeft te bieden. Rond een uur of 08:00u keert u weer terug naar de lodge voor uw ontbijt.Na het ontbijt kunt u relaxen en gebruik maken van de hotelfaciliteiten. Ga lekker zwemmen, verken uw lodge of gewoon lekker relaxen. 
Later in de middag gaat u het park weer in voor uw avond game drive. Als u geluk heeft laat mt. Kilimanjaro haar gezicht nog zien, wat garant staat voor prachtige plaatjes. Wanneer de zon begint onder te gaan is het tijd om weer terug te keren naar de lodge.

 

Dag 5 (Amboseli – Lake Naivasha)

Na het ontbijt zult u uitchecken en beginnen aan uw reis naar Lake Naivasha. Dit is het hoogst gelegen meer in Afrika en is gelegen in de oostelijke tak van de ‘Great Rift Valley’. Het is een zoetwatermeer terwijl de overige meren in de oostelijke tak sterk alkalisch zijn.
Rond de lunch komt u bij uw hotel waar u incheckt en genieten van een heerlijke lunch. Na de lunch kunt u ontspannen en genieten van de faciliteiten die het hotel te bieden heeft.
Later in de middag is het tijd om een boottocht te maken op het meer, waar u de gelegenheid krijgt om nijlpaarden te ontdekken. Er zijn ook veel vogels te zien op Lake Naivasha. Na de boottocht keert u weer terug naar het hotel.

 

Dag 6 (Lake Naivasha – Masai Mara)

Na een vroeg ontbijt checkt u uit en begint uw lange reis naar het wereld beroemde park de Masai Mara. Het park ligt in Narok county en grenst aan een andere wereld beroemd park, de Serengeti gelegen in Tanzania. De Masai Mara staat bekend om een van grootste natuurverschijnselen ter wereld. De grote Migratie van Wildebeesten en Zebra’s. Dit is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis waarbij de wildebeesten en zebra’s van de Serengeti naar de Mara trekken op zoek naar voedsel. Tijdens de trek komen ze vele gevaarlijke obstakels tegen waaronder rivieren vol met hongerige krokodillen.
Rond lunchtijd zult u aankomen bij uw lodge waar u kunt inchecken en gelijk kunt aanschuiven voor een heerlijke lunch. Daarna is er de gelegenheid om bij te komen van de lange reis.
Laat in de middag gaat u het park in voor uw avond game drive. Ga op zoek naar het wild en geniet van de prachtige natuur dat dit park te bieden heeft. Wanneer de zon ondergaat is het tijd om weer richting uw lodge te gaan voor het avondeten.

 

Dag 7 (Masai Mara)

Na het ontbijt vertrekt u voor een hele dag game drive in het park. De hele dag zal in het teken staan van het spotten van grote wild in de Masai Mara. Daarnaast kunt u ook genieten van de prachtige uitgestrekte savanne die dit park te bieden heeft. Wanneer het tijd is voor de lunch zult u in het park een mooie plek gaan zoeken voor een picknick midden in het park. Na de lunch gaat u verder met uw game drive. Rond 15:00u rijdt u weer richting u lodge waar u kunt bijkomen van deze intensive safari dag. Heerlijk even relaxen voordat u kunt aanschuiven bij het diner.

 

Dag 8 (Masai Mara)

Vandaag vroeg uit de veren voor een vroege ochtend game drive. Rond 06:00hu gaat u het park in om het wild te spotten. Vroeg in de ochtend zijn de dieren actiever en heeft u meer kans om ze te spotten. Na een uur of twee keert u weer terug naar uw lodge om te ontbijten. Na het ontbijt je de mogelijkheid om te relaxen en gebruik te maken van de hotel faciliteiten. Ga lekker aan het zwembad liggen of geniet van de prachtige natuur bij uw lodge. Rond 16:00hrs gaat u het park in voor uw avond game drive. ’s Avonds staat er weer een heerlijk diner op de planning.

 

Dag 9 (Masai Mara)

Na het ontbijt gaat u het park in voor een halve dag game drive. Ga op zoek naar de dieren die nog op uw bucketlist staan. Verken plekken waar u nog niet bent geweest deze safari en wellicht vindt u daar wel iets bijzonders.
Tegen lunchtijd rijdt u weer langzaam aan richting de lodge waar u kunt aanschuiven voor de lunch. Na de lunch is het tijd om te relaxen. U kunt gaan zwemmen, een massage nemen of gewoon heerlijk relaxen bij uw kamer. Later in de avond wordt er weer een heerlijk diner geserveerd.

 

Dag 10 (Masai Mara – Lake Nakuru)

Na het ontbijt checkt u en heeft u een enroute game drive naar de uitgang van het park. Eenmaal het park verlaten begint uw reis naar Lake Nakuru National Park begint. In het dal van de Great Rift Valley, omringd door bosrijke grasland, ligt het prachtige meer van Nakuru National Park. Dit park is een paradijs voor vogel liefhebbers. Naast de vele vogels zijn er onder andere ook leeuwen, neushoorns, luipaarden en buffels te spotten. Voor ieder wat wils dus!
Tegen de middag zal u bij het park aankomen. U begint met een enroute game drive richting uw lodge. Aangekomen bij de lodge zult u inchecken en gelijk kunnen aanschuiven voor de lunch. Na de lunch heeft u even de tijd om bij te komen van de reis.
Rond 16:00u gaat u het park in voor uw avond game drive. Beproef u geluk en probeer zoveel mogelijk wild te spotten. Als de zon onder begint te gaan is het tijd om terug te keren naar de lodge. Daar kunt u zich klaar maken voor het diner.

 

Dag 11 (Lake Nakuru)

Na het ontbijt gaat u het park in voor een 2 uur durende ochtend game drive. U kunt weer volop op zoek gaan naar het wild tijdens deze game drive. Wellicht vind u hier tijdens de game drive wel de boom klimmende leeuwen van Lake Nakuru. Er zijn maar een paar parken in Afrika waar de leeuwen de boom in klimmen en dit park is er één van. Na u game drive keer u weer terug naar de lodge waar u even kunt bijkomen voordat u kunt aanschuiven voor de lunch.
Rond 16:00u gaat u voor de tweede keer het park in vandaag, dit keer voor uw avond game drive. Wanneer de zon onder begint te gaan is het tijd om weer terug te keren naar uw lodge.

 

Dag 12 (Lake Nakuru – Ol pejeta)

Na een vroeg ontbijt checkt u uit en heeft u een enroute game drive naar de uitgang van het park. Na het verlaten van het park begint uw reis naar het laatste park van deze safari, namelijk Ol Pejeta Conservancy. De conservancy is bekend om zijn hoge concentratie van dieren per vierkante meter en daarom staat dit park tweede op de Keniaanse ranglijst wat betreft de hoeveelheid dieren in het park. Daarnaast hebben ze ook een rhino en chimpansee sanctuary, deze kunt u bezoeken om de dieren van dichtbij te zien.
Tijdens de lunch zult u aankomen bij de lodge waar u incheckt en gelijk kunt aanschuiven voor de lunch. Na de lunch kunt u even bijkomen van uw lange rit.
Rond 16:00u gaat u het park in voor uw avond game drive. Met een beetje geluk kunt u in dit park de neushoorn spotten. Na een game drive van ongeveer 2 uur is het tijd om richting uw lodge te rijden.

 

Dag 13 (Ol pejeta)

Vandaag wordt het vroeg opstaan want er staat een vroege ochtend game drive op de planning. Om 06:00u gaat u het park in en begint u zoektocht naar het wild. Rond een uur of 08:00u keert u weer terug naar de lodge voor uw ontbijt. Na het ontbijt kunt u relaxen en gebruik maken van de hotelfaciliteiten. Ga lekker zwemmen, verken uw lodge of gewoon lekker relaxen.
Later in de middag gaat u het park weer in voor uw avond game drive. Tijdens deze avond game drive brengt u ook een bezoek aan het eerder genoemde rhino sanctuary. U gaat een bezoek brengen aan Baraka de blinde neushoorn. Als u geluk heeft kunt u ook de laatste 3 noordelijke witte neushoorns spotten. Wanneer de zon begint onder te gaan is het tijd om weer terug te keren naar de lodge.

 

Dag 14 (Ol pejeta – Nairobi)

Na een vroeg ontbijt check je uit en begin je de reis naar Nairobi. Tegen het middag uur zal je aankomen in Nairobi en zal er gezorgd worden voor een lunch. Daarna rijd je richting het giraffe centre waar je de giraffen kunt voeren. Als er nog genoeg tijd over is breng je ook nog een bezoek aan het Karen Blixen Museum.
Daarna wordt je naar je hotel gebracht waar je je kunt voorbereiden op je vlucht naar huis voor de volgende dag.

Dag 15 (Nairobi)

Afhankelijk van u vluchttijd wordt u opgehaald bij u hotel en wordt u naar het vliegveld gebracht. U Keniaans avontuur is ten einde gekomen en het is weer tijd om huiswaarts te keren. Bon Voyage!

Stuur ons een bericht om de exacte prijs te krijgen voor deze safari!

 

Terug