5-daagse Safari Tsavo East, Amboseli, Tsavo West & Taita Hills

5-daagse Safari Tsavo East, Amboseli, Tsavo West & Taita Hills

Dag indeling

Gazelle lying

Dag 1 (Mombasa – Tsavo East)


Vroeg in de ochtend word u opgehaald door uw gids bij het hotel. Hij zal u een korte briefing geven over de safari. Na de briefing begint uw reis via de Mombasa – Nairobi highway naar de ingang van Tsavo East National Park. Tsavo East National park is het grootste beschermde gebied in Kenia en staat bekend als het theater van het wild. Het landschap in het park bestaat voornamelijk uit grassavanne, waardoor het wild makkelijker te spotten is. In dit park heeft u, met veel geluk, de mogelijkheid om de gehele big five te spotten. Wild wat u onder andere zou kunnen spotten zijn hordes “rode” olifanten, buffels, neushoorns, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, gerenuk en een groot aantal verschillende soorten vogels.
Eenmaal aangekomen bij het park begint u aan uw enroute game drive richting uw lodge. Rond lunchtijd zal u bij de lodge aankomen waar u incheckt en kunt aanschuiven voor een heerlijk lunch.
Later in de middag gaat u het park in voor uw avondgame drive die ongeveer 2 uur zal duren. Beproef uw geluk nogmaals en probeer de gehele Big five te spotten. Als de zon begint onder te gaan is het tijd om weer richting uw lodge te gaan.

 

Dag 2 (Tsavo East – Amboseli)

Vandaag wordt het vroeg opstaan en ontbijten. Om 07:30u checkt u uit de lodge en gaat u het park in voor uw ochtend game drive die ongeveer 2 uur zal duren. Na u ochtend game drive rijdt u langzaam aan richting de uitgang van het park. Eenmaal het park verlaten begint u uw reis naar Amboseli National Park. Amboseli National park is qua oppervlakte vele malen kleiner van de Tsavo’s maar het aan wild geen gebrek. Het landschap is vlak met weinig begroeiing en op sommige plekken vind moerassen. Het park staat voornamelijk bekend om het prachtige uitzicht op mt. Kilimanjaro. Houdt uw camera bij de hand want wellicht laat mt. Kilimanjaro onderweg wel even haar gezicht zien. Rond het middaguur komt u aan bij de lodge waar u incheckt en gelijk kan aanschuiven voor de lunch.
Na de lunch is er de mogelijkheid om even te rusten en gebruik te maken van de hotelfaciliteiten. Rond 16:00 gaat u het park in voor uw avond game drive. Wanneer de zon onder begint te gaan is het tijd om terug te keren naar de lodge.

 

Dag 3 (Amboseli – Tsavo West)


Vandaag staat weer een vroeg ontbijt op de planning. Na het ontbijt checkt u uit en gaat u het park in voor uw ochtend game drive. Na een aantal uur verlaat u Amboseli National park en begint de reis naar Tsavo West National Park. Dit is het westelijke gedeelte van het oude Tsavo Park, wat bekend staat als de woonplaats van luipaarden. Het landschap is dichtbegroeid en heuvelachtige waardoor het wat lastiger is om de dieren te spotten. Echter de natuur is hier adembenemend mooi. Na binnenkomst van het park heeft u een enroute game drive naar de lodge. Tegen lunchtijd komt u bij de lodge aan. U checkt in en kunt gelijk aanschuiven voor de lunch.Na de lunch is er de gelegenheid om bij te komen van de reis.
Rond een 16:00 staat de gids klaar voor uw avond game drive. Probeer zo veel mogelijk wild te spotten in deze 2 uur! Wanneer de zon begint onder te gaan is het tijd om terug te keren naar de lodge.

  

Dag 4 (Tsavo West – Taita Hills Sanctuary)


Na het ontbijt checkt u uit en gaat u Tsavo West National Park nog één keer in voor u laatste game drive in dit park. Na ongeveer 2 uur rijdt u naar de uitgang van het park en is het tijd om naar het laatste park van u safari te rijden, Taita Hills Sanctuary. Dit park is een prive park en vergeleken met Tsavo East en West heel klein qua oppervlakte. Ook al is het klein u kunt er enorm veel verschillende dieren vinden, onder andere leeuwen, cheeta’s en olifanten. Wanneer u bij het park bent aangekomen zal u inchecken en kunt u aanschuiven voor een heerlijke lunch. Na de lunch kunt u even bijkomen en gebruik maken van de hotel faciliteiten.
Later in de middag gaat u het park in voor uw avond game drive. Houdt camera bij de hand want u weet nooit wat u tegen kan komen. Na ongeveer een game drive van 2 uur rijdt u weer richting the lodge waar u zich klaar kan maken voor het diner.

 

Dag 5 (Taita Hills Sanctuary – Mombasa)

Vanochtend wordt het opstaan want u gaat heeft een vroege game drive om 06:00u. Vroeg in de ochtend zijn de dieren actiever en heeft u dus meer kans om meer wild te spotten. Rond 08:00u keert u weer terug naar de lodge voor u ontbijt. Na het ontbijt checkt u uit en heeft u een enroute game drive richting de uitgang van het park. Eenmaal het park verlaten rijd u richting u hotel in Mombasa.

Prijs per persoon

Gebaseerd op 4 pax:
Vanaf $1200 p.p.s (non-resident)
Vanaf Ksh 91,500/- p.p.s (resident)

Gebaseerd op 4 pax:
Vanaf $1025 p.p.s (non-resident)
Vanaf Ksh 69,000/- p.p.s (resident)

Gebaseerd op 6 pax:
Vanaf $940 p.p.s (non-resident)
Vanaf Ksh 62,750/- p.p.s (resident)

Boek deze safari nu!

Inbegrepen:
* Vervoer in een safari busje
* Hotel (volpension)
* Park fees
* Ervaren engels sprekende safari gids
* Je wordt opgehaald en afgezet bij je hotel/verblijfplaats
* Flesjes drinkwater zijn aanwezig in het busje

Niet inbegrepen:
* Uitgave van een persoonlijk aard
* Tips en fooien (advies voor gids, $25 – $50 per gast)
* Frisdrank of andere dranken

* Nakupendakenya Safari & Tours Services is niet aansprakelijk voor eventuele fouten of weglatingen. Alle prijzen zijn indicatief en onderworpen aan wijzigingen in wisselkoersen en andere tarieven bijv. park fees, hoteltarieven, benzine etc.

Terug