7-daagse Safari Masai Mara, Lake Nakuru, Amboseli & Tsavo East

7-daagse Safari Masai Mara, Lake Nakuru, Amboseli & Tsavo East

Dag indeling

Blauwe vogel

Dag 1 (Nairobi – Masai Mara)


Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel door uw gids. Hij zal u een korte briefing geven over de safari. Na de briefing begint uw reis het wereld beroemde park de Masai Mara. Het park ligt in Narok county en grenst aan een andere wereld beroemd park, de Serengeti gelegen in Tanzania. De Masai Mara staat bekend om een van grootste natuurverschijnselen ter wereld. De grote Migratie van Wildebeesten en Zebra’s. Dit is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis waarbij de wildebeesten en zebra’s van de Serengeti naar de Mara trekken op zoek naar voedsel. Tijdens de trek komen ze vele gevaarlijke obstakels tegen waaronder rivieren vol met hongerige krokodillen.
Rond lunchtijd zult u aankomen bij uw lodge waar u kunt inchecken en gelijk kunt aanschuiven voor een heerlijke lunch. Daarna is er de gelegenheid om bij te komen van de lange reis.
Laat in de middag gaat u het park in voor uw avond game drive. Ga op zoek naar het wild en geniet van de prachtige natuur dat dit park te bieden heeft. Wanneer de zon ondergaat is het tijd om weer richting uw lodge te gaan voor het avondeten.

 

Dag 2 (Masai Mara)


Na het ontbijt vertrekt u voor een hele dag game drive in het park. De hele dag zal in het teken staan van het spotten van grote wild in de Masai Mara. Daarnaast kunt u ook genieten van de prachtige uitgestrekte savanne die dit park te bieden heeft. Wanneer het tijd is voor de lunch zult u in het park een mooie plek gaan zoeken voor een picnic midden in het park. Na de lunch gaat u verder met uw game drive. Rond 15:00u rijdt u weer richting u lodge waar u kunt bijkomen van deze intensive safari dag. Heerlijk even relaxen voordat u kunt aanschuiven bij het diner.

 

Dag 3 (Masai Mara – Lake Nakuru)


Vandaag weer een vroege start. Na het ontbijt checkt u, waarna uw reis naar Lake Nakuru National Park begint. In het dal van de Great Rift Valley, omringd door bosrijke grasland, ligt het prachtige meer van Nakuru National Park. Dit park is een paradijs voor vogel liefhebbers. Naast de vele vogels zijn er onder andere ook leeuwen, neushoorns, luipaarden en buffels te spotten. Voor ieder wat wils dus!
Tegen de middag zal u bij het park aankomen. U begint met een enroute game drive richting uw lodge. Aangekomen bij de lodge zult u inchecken en gelijk kunnen aanschuiven voor de lunch. Na de lunch heeft u even de tijd om bij te komen van de reis.
Rond 16:00u gaat u het park in voor uw avond game drive. Beproef u geluk en probeer zoveel mogelijk wild te spotten. Als de zon onder begint te gaan is het tijd om terug te keren naar de lodge. Daar kunt u zich klaar maken voor het diner.

 


Dag 4 (Lake Nakuru – Amboseli)


Na een vroeg ontbijt checkt u uit en heeft u een enroute game drive naar de uitgang van het park. Eenmaal het park verlaten begint uw lange reis naar Amboseli National Park. Amboseli National Park, vroeger Maasai Amboseli Game Reserve, is gelegen in Kajiado County. Het park heeft weinig vegetatie door de lange droge maanden, het heeft een aantal moerassen en een gedroogde Pleistocene-meer. Het park is bekend om zijn grote groepen olifanten die van heel dichtbij te bewonderen zijn en natuurlijk voor het spectaculaire uitzicht op Mount Kilimanjaro, de hoogste vrijstaande berg in de wereld. Amboseli is de thuisbasis van veel dieren, waaronder olifanten, buffels, leeuwen, jachtluipaarden, impala’s, hyena’s, zebra’s, wildebeesten en giraffen.
Rond de lunch komt u bij uw lodge, waar u incheckt en gelijk kan aanschuiven voor een heerlijke lunch. Na de lunch kunt u een beetje relaxen en genieten van het uitzicht.
Rond een 16:00 staat de gids klaar voor uw avond game drive. Probeer zo veel mogelijk wild te spotten in deze 2 uur! Wanneer de zon begint onder te gaan is het tijd om terug te keren naar de lodge.

 

Dag 5 (Amboseli)


Na het ontbijt gaat u het park in voor een volle dag game drive. Houdt u camera’s bij de hand want u weet nooit wat u tegenkomt in het park. En wellicht laat mt. Kilimanjaro vandaag wel haar mooie gezicht zien, wat garant staat voor prachtige plaatjes. Tegen het middaguur rijdt u naar een punt in het park waar u kunt picnic. Uitkijkend over het gehele park kunt u genieten van uw lunch. 
Na de lunch is zet u uw game drive voor. Rond 15:00 is het weer tijd om richting uw lodge te gaan. U kunt dan bijkomen van deze intensive safari dag. Later in de avond kunt u genieten van een heerlijk diner.

 


Dag 6 (Amboseli – Tsavo East)


Vandaag staat weer een vroeg ontbijt op de planning. Na het ontbijt checkt u uit en gaat u het park in voor uw ochtend game drive. Na een aantal uur verlaat u Amboseli National park en begint de lange reis naar Tsavo East National Park. Dit is oostelijke gedeelte van Tsavo, wat voornamelijk bekend staat als “het theater van het wild”. Het landschap in het park bestaat voornamelijk uit grassavanne, waardoor het wild makkelijker te spotten is. In dit park heeft u, met veel geluk, de mogelijkheid om de gehele big five te spotten.
Na het binnen gaan van het park zult u gelijk een enroute game drive hebben richting uw lodge. Eenmaal aangekomen bij de lodge checkt uw in en kunt u aanschuiven voor een heerlijke lunch. Na de lunch is er de gelegenheid om te relaxen en gebruik te maken van de hotelfaciliteiten.
Later in de middag gaat u het park in voor uw avond game drive. Beproef nogmaals u geluk en probeer de volledige Big five te spotten. Na ongeveer 2 uur keert u weer terug naar de lodge waar u zich klaar kan maken voor het diner.

 

Dag 7 (Tsavo East – Nairobi)


Om 06:00 staat vroege ochtend game drive op de planning. Na een game drive van ongeveer twee uur keert u weer terug naar de lodge waar het ontbijt voor u klaar staat. Na het ontbijt checkt u uit en vertrek u langzaamaan richting de uitgang van het park. Het einde van de safari is helaas in zicht. Eenmaal het park verlaten begint de reis weer terug naar Nairobi.

 Prijs per persoon

Gebaseerd op 2 pax:
Vanaf $2105 p.p.s (non-resident)
Vanaf Ksh 171,000/- p.p.s. (resident)

Gebaseerd op 4 pax:
Vanaf $1725 p.p.s (non-resident)
Vanaf Ksh 126,000/- p.p.s. (resident)

Gebaseerd op 6 pax:
Vanaf $1555 p.p.s (non-resident)
Vanaf Ksh 111,000/- p.p.s. (resident)

Boek deze safari nu!

Inbegrepen:
* Vervoer in een safari busje
* Hotel (volpension)
* Park fees
* Ervaren engels sprekende safari gids
* Je wordt opgehaald en afgezet bij je hotel/verblijfplaats
* Flesjes drinkwater zijn aanwezig in het busje

Niet inbegrepen:
* Uitgave van een persoonlijk aard
* Tips en fooien (advies voor gids, $35 – $70 per gast)
* Frisdrank of andere dranken

* Nakupendakenya Safari & Tours Services is niet aansprakelijk voor eventuele fouten of weglatingen. Alle prijzen zijn indicatief en onderworpen aan wijzigingen in wisselkoersen en andere tarieven bijv. park fees, hoteltarieven, benzine etc.

Terug